Kuang-Yi Ku

Kuang-Yi Ku is geboren en opgegroeid in Taipei, Taiwan, en heeft zich recent gevestigd in Nederland. Hij is in het bezit van drie Masterdiploma’s; een master in social design aan Design Academie in Eindhoven, in tandheelkunde aan National Yang-Ming University en in communicatie design aan Shih Chien University. Hij is voormalig tandarts, bio-kunstenaar en sociaal ontwerper. Daarnaast is hij mede-eigenaar van TW BioArt (Taiwan BioArt community), een community om BioArt en ScienceArt in Taiwan te stimuleren.

Zijn werk heeft als onderwerp het menselijk lichaam, seksualiteit, intersekse interactie en medische technologie, gericht op het onderzoeken van relaties tussen technologie, individu en omgeving.

Kuang Yi Ku’s ‘Tiger Penis Project’ is gehonoreerd met de Gijs Bakker Award 2018, de jaarlijkse prijs voor het beste project van een masterstudent aan de Design Academie Eindhoven. In 2015 won hij de eerste prijs van de Taipei Digital Awards met het ‘Fellatio Modification Project’, waarin hij body modification, gender studies, queer theorieën en tandheelkunde samen betrekt. Zijn werk is in verschillende internationele media gepresenteerd, onder andere in New Scientist, The Huffington Post, Elephant Magazine, VICE, Dazed Digital, Daily Mail en New York Post.

Coalitie Social Design