Vasilis Papageorgiou

Vasilis Papageorgiou (1991) studeerde aan The Athens School of Fine Arts en voltooide zijn Master in Fine Arts aan de St. Luca School of Arts in Brussel. Daarnaast is hij mede-eigenaar van Enterprise Projects, een kunstenaar en curator initiatief en project-ruimte in Athene.

In 2019 werd hij geselecteerd voor het Fondazione Fiera Milano Acquisition Fund en genomineerd voor de Rotary Club Milano Brera Prijs. In 2018 ontving hij de eerste Stavros Niarchos Artists Fellowship, in 2016 maakte hij deel uit van het Rupert-residentieprogramma in Vilnius en in 2015 was hij een artist in residence in het Camden Arts Centre in Londen.

Hij heeft zijn werk gepresenteerd in zeven solotentoonstellingen in Athene, Milaan, Brussel, Piacenza en Antwerpen. Daarnaast heeft hij deelgenomen aan verschillende groepstentoonstellingen in Griekenland en in het buitenland, zoals Between Speed and Stillness, with Hot Wheels Projects op ART-O-RAMA in Marseille (2019), The Same River Twice: Contemporary Art in Athene georganiseerd door the New Museum, New York en DESTE Foundation in Benaki Museum in Athene (2019), Still here tomorrow, in Stavros Niarchos Foundation Cultural Center in Athene (2019), Flashing and flashing! in MAXXI – Museo nazionale delle arti del XXI secolo, in Rome (2019), Constellations among dirt, geoganiseerd door Neon organization in Koufonisi (2018) en hij heeft deelgenomen aan de zesde International Biennale for Young Art in Moskou (2018).

Coalitie Beeldende Kunst 1