Thais Di Marco

Thais Di Marco is een kunstenaar uit de São Paulo; sinds 2016 is ze gevestigd in Amsterdam. Thais is een choreograaf, podiumkunstenregisseur, docent en projectcoördinator met 15 jaar professionele werkervaring in contexten zoals artistieke residenties, creatieve platforms en onafhankelijke ruimtes gericht op sociale projecten en kritisch denken. Thais is een Queer Roma afstammeling, geboren in een traditionele Candomblé gemeenschap in Brazilië genaamd Redandá.

In Nederland heeft Thais een lange samenwerking met Het Huis in Utrecht en samenwerkingen met culturele centra zoals WORM in Rotterdam, en heeft ze artistieke acties georganiseerd in de Black Archives, Framer Framed en Decolonial Dialogues. Thais heeft ook samenwerkingen en optredens gedaan in Veem House, Theater Rotterdam, Tropen en Stedelijk Museum. 

Thais werkt met comedy, open mic platforms rond machtsstrijd en bevrijding en gelooft dat kunst maken de kracht heeft om het voortbestaan van alle mensen en de aarde te ondersteunen in verzet tegen culturele homogenisatie en kosmologische overheersing. 

Coalitie: Social Design (Waag / Hackers&Designers / Framer Framed)