Gerson Main

Singer-songwriter Gerson Main (1986, Paramaribo) begon ooit aan een opleiding Muziek op het MBO en studeerde aan het conservatorium, maar besloot liever zonder diploma’s het vak in te gaan. De eigenzinnige liedjesschrijver en muzikant werkte vervolgens samen met performers/zangtalenten als Akwasi, Dio, Steffen Morrison en Sarah Jane. Zijn carrière kwam door de deelname in 2015 aan het tv-programma ‘De Beste Singer-Songwriter van Nederland’ in een stroomversnelling terecht. Ondanks het feit dat mede-finaliste Anna Rune de titel mee naar huis mocht nemen, kreeg Main talloze aanbiedingen voor optredens, interviews en opdrachten: zo is zijn cover van Benny Neymans Ik weet niet hoe is te horen in een tv-spot van KPN.

Gerson Main - Deejay:

“We zijn allemaal wandelende etalages die tentoonstellen datgene dat het wandelen ons tot nu toe heeft gebracht” schrijft de zelfbenoemde ‘Slechtste singer-songwriter van Nederland’ op zijn persoonlijke website. Het weerspiegelt de luchtige en toch nadenkende wijze waarop hij zijn muziek benadert. De dichterlijke en dansbare liedjes moeten volgens hem een twist hebben, een extra laag. Ze mogen desnoods een beetje choqueren, anders klopt het voor Main niet. De Nederlandse taal is zijn belangrijkste instrument. Dubbele betekenissen, de taal een beetje veranderen: je zou hem een woordkunstenaar kunnen noemen.

Coalitie Autodidacte Makers

Gerson Main maakt onderdeel uit van de nieuwe coalitie Autodidacte Makers die bestaat uit Theater Bellevue, Theater de Meervaart, Likeminds en De PIT. Main wil zich gaan richten op het maken van een muziektheatervoorstelling. Hiervoor wil hij zich het komend jaar verdiepen in het schrijven voor theater – in de vorm van dialogen, spoken-word teksten en/of kort theatraal proza. De coalitie zal dit traject faciliteren door hem te laten werken met dramaturgen, rappers, spoken-word specialisten en theaterauteurs.