Bogomir Doringer

Bogomir Doringer (Servië, 1983) studeerde beeldende kunst aan de Gerrit Rietveld Academie. Hij vervolgde zijn studie aan de Nederlandse Filmacademie waar hij cum laude de Master of Film afrondde. Momenteel is hij Artistic Research Ph.D. aan de University for Applied Arts Vienna waar hij werkt aan zijn lopende project 'I Dance Alone'. In dit project observeert hij mensen die uitgaan in clubs vanuit een vogelperspectief als een spiegel van sociale en politieke verandering.  

Verborgen gezichten in de hedendaagse samenleving 

Doringer werd twee keer voorgedragen voor de Biënnale van Venetië om Servië te vertegenwoordigen met het project Hospitality. Tussen 2012 en 2015 cureerde hij een internationale serie van exposities en events waarin hij de sociale betekenis en het persoonlijke beeld onder de titel 'FACELESS' centraal stelde. Dit project werd geïnspireerd door Doringer's interesse in de terugkerende aanwezigheid van verborgen gezichten in de hedendaagse samenleving na de aanslag op 11 september.

Coalitie Film

EYEFilmacademie Amsterdam, Binger FilmlabIDFA 

De coalitie noemt Doringer een "buitengewoon getalenteerd beeldend kunstenaar die grensoverschrijdend en onderzoekend werkt – zowel inhoudelijk als formeel. Zijn interessegebieden zijn altijd sterk maatschappelijk: het gebruik van nanotechnologie in hedendaagse oorlogsvoering, de consequenties van ‘facial recognition technologies’ voor ons begrip en beleving van privacy en vrijheid, of, zoals in het project waar hij tijdens de 3Package Deal aan zal werken, de psychologisch-sociologische betekenis van de hedendaagse internationale dance-cultuur."