Bruno Zhu

Bruno Zhu (Portugal, 1991) combineert, kruist en manipuleert anekdotes, fotografie, gewoontes van consumenten, televisiebeelden en mode als een ‘manifestatie van uitingen met een gefrustreerd effect’.

exposities

Zhu heeft al een flink aantal solo exposities op zijn naam staan. Zo presenteerde hij dit jaar 'Bugs' in La Plage Paris, in 2016 toonde hij 'Crew' in Galerie Fons Welters, in 2015 vonden de exposities 'New Arrivals' in FOAM' en ‘Vista Alegre’ at Serralves Museum in Oporto plaats. Hij was daarnaast onderdeel van de groepsexpositie 'Your Time Is Not My Time' in de Appel Arts Centre . Eind 2016 initieerde hij het doorlopende curatorprogramma bij A MAIOR, de winkel van zijn ouders voor wonen en kleding in Abraveses, Viseu. 

Coalitie Publishing

Mevis & Van DeursenIf I Can't DanceSandberg InstituutAGA LAB 

De coalitie noemt Bruno Zhu een exceptioneel talent. "Hij werkt in de voorhoede van publishing , en wat kan het worden in de toekomst." Hij zal het komend jaar werken aan een serie van performatieve events waarin hij mode manipuleert tot een langzamer en meeslepend cinematische methode, waarin de drager zowel een onderdeel is van het event als een toeschouwer.