BOИSU

22 juni 2023

BOИSU is muzikant, theatermaker en grafisch ontwerper. Een multidisciplinaire artiest met roots in Ghana. Als muzikant maakt hij Engelstalige hip-hop. Hij werkt daarnaast aan zijn muzikale project genaamd 'Shapes In The Clouds’. In 2013 presenteerde BOИSU als filmmaker de pilot voor de gelijknamige stille muziekfilm aan besloten publiek.

Witte doek naar de planken

In 1999 vertolkte BOИSU de hoofdrol en maakte hij zijn acteerdebuut in de televisiefilm ‘Novellen: Jan Willem Goes Bijlmer’. Daarna maakt hij de stap van het witte doek naar de planken van het theater. In 2008 begint BOИSU met het schrijven, spelen en regisseren van theatervoorstellingen. Zo toerde hij door het land, als medeschrijver en speler, met de voorstelling ‘3x0=0’. Als maker stond zijn stuk ‘De Luchtballon’ op het Hollands Nieuwe festival. Tijdens een tweejarige interculturele regiecursus maakte hij - als schrijver en aspirant theaterregisseur - de stukken ‘Kind, Wat Ben Je Prachtig’ en ‘Spiegelende Cirkel’.

Coalitie: Autodidact

Theater de Meervaart, Likeminds, Theater Bellevue, De PIT

De coalitie noemt BOИSU een groot talent in verschillende disciplines, die de afgelopen jaren hard bezig is geweest om dit bij elkaar te brengen. BOИSU heeft niet altijd de mogenlijkheden gehad om al zijn ideeën en droombeelden te verwezenlijken. "Hij is een perfectionist die al jarenlang gedisciplineerd bouwt aan alle aspecten van zijn visie, al roeiend met de riemen die hij wél heeft." Voor dat traject heeft de coalitie veel respect.