Hidde Aans-Verkade

Hidde Aans-Verkade (1994) studeerde in 2017 af aan de Mime Opleiding te Amsterdam. Samen met klasgenoot Koen van der Heijden vormt hij een duo dat fysieke en beeldende voorstellingen maakt. Met het duet dat ze in hun afstudeerjaar hebben gemaakt "The Place to Be" touren ze aankomend jaar als onderdeel van "Het Debuut" van Via Rudolphi.

Met acrobatische en uitputtende bewegingen naar poëtische scenes

Met hun achtergrond in break dance en free running dagen ze elkaar lichamelijk uit. Zij zoeken met acrobatische en uitputtende bewegingen naar poëtische scènes. Aans-Verkade werkte eerder met: choreograaf Marcelo Evelin, kunstenaar David Weber-Krebs, fysiek theatergezelschap Wild Vlees en theatermaker en sociaal geograaf Johannes Bellinkx (3Package Deal lichting 2015 - Public Playground).

Coalitie Theater

Theater BellevueCompagnietheater, Academie voor Theater en Dans

De coalitie noemt het werk van Aans-Verkade hypnotiserend. "Zijn samenwerking met medestudent Koen van der Heijden leidde tot een alom bejubelde voorstelling op het Playtime Festival in Frascati: The Place to Be. In een uitputtende tour de force, zonder enige fysieke terughoudendheid, slepen de mannen elkaar in The Place to Be een bouwwerk van praktikabels op en af. Meedogenloos en teder tegelijk." Het komend jaar onderzoeken zij met ondersteuning vanuit de coalitie de fysieke grenzen en de mogelijkheid in een stedelijke omgeving op locatie te spelen, met als einddoel voorstellingen in het stadslandschap en op festivals.

Het Debuut 2017 - Rudolphi Producties