Jordy Vogelzang

Jordy Vogelzang (1991) studeerde in 2017 af aan de Amsterdamse Toneelschool. Samen met klasgenoot Babette Engels (1994) vormt hij theatermakersduo ‘Danish Blue’. Tijdens hun studie maakten ze samen voorstellingen, zoals ‘De Poule des Doods’ (2015), ‘Lichttekort’ (2016), hun afstudeervoorstelling ‘De Vier Laatste Dingen’ (2017) in samenwerking met regisseur Johan Simons, en daarna volgde een Fraslab-traject bij Frascati en maakten ze ‘Onkenbaar’ (2017).

Tekst als instrument

Danish Blue beschouwt de toneeltekst als een partituur en het spelen ervan als musiceren. De mond zegt het een, het lichaam zegt het ander, en de gehele vorm vertelt weer een verschillend verhaal. Hun theaterpersonages zijn non-identiteiten: ze zijn vreemd van een anekdote, afgepeld van de dagdagelijkse bezigheden, en worden geconfronteerd met de absurditeit van hun bestaan.

Jordy Vogelzang werkte eerder met regisseur Theu Boermans en schreef en speelde een eigen monoloog onder regie van Marijn Graven afgelopen seizoen. Samen met Lisa Ostermann maakt hij sketches voor NTR Klokhuis. 

Coalitie Theater