A Fist of Tongues

Foto: Keith Montgomery
Foto: Keith Montgomery
9 september 2023 — 16 september 2023

A fist of tongues is een poëtische performance waarin Sunni drie verschillende stadia van zijn leven onderzoekt en theatraliseert, sinds hij vluchtte uit Gambia en in 2020 in Nederland aankwam. Hij vat zijn reis samen van eerst bezoeker, later vluchteling en nu vergunninghouder/burger.

Sunni Lamin Barrow stuurt een uitnodiging naar zijn vroegere ik en zijn toekomstige ik, waarin hij hen verzoekt om langs te komen voor een rondetafelgesprek, met daarbij één voorwaarde: ze moeten hun oude wonden, angsten en onbeantwoorde stiltes meebrengen, met als doel om ze allemaal op te lossen. Zal het hem lukken om de drie zelven in hem bijeen te brengen tot één geheel, of gooit hij alleen maar meer olie op het vuur en maakt hij oude trauma’s en onzekerheden wakker?

In deze performance, waarin storytelling samenvloeit met muziek en dans, getuigt Sunni over hoe het is om te leven als Afrikaanse queer persoon, en over de beslissende invloed die iemands ouders kunnen hebben op hoe diegene zich ontwikkelt. 

"It is my dream to usher my audience into my world, and paint before their eyes the stories I have lived, and the decisions I made that led me to them. My life might be completely different to that of my audience but i hope to remind them of the uncertainty of the past, present and future we all have as humans." 

Het AFK ondersteunt A Fist of Tongues met een projectsubsidie.

Datum: 09-09-2023 t/m 16-09-2023
Locatie: Plein Theater (tijdens Amsterdam Fringe Festival)
Meer informatie: https://amsterdamfringefestival.nl/a-fist-of-tongues/