A room with a view

8 november 2017

In A room with a view krijgen de verhalen die Theatre Hotel Courage van over de hele wereld heeft verzameld, gestalte in een eigen ontwikkelde theaterstijl met archetypische maskers. Deze maskers vertegenwoordigen de mensheid met personages uit alle lagen van de samenleving; de oude vrouw, de dictator, de manager en de vluchteling.

Deze universele karakters worden op virtuoze wijze gespeeld door de acteurs. In een volstrekt lege ruimte -met alleen mime, muziek en de maskers –  brengen zij samen met de muzikanten de verhalen van hun personages tot leven.

Theatre Hotel Courage is het internationale theatergezelschap van Katrien van Beurden. Samen met haar team verzamelde ze de afgelopen jaren verhalen uit Amerika, Iran, Ghana, India en Palestina. In de beeldende voorstelling A room with a view delen zij die verhalen door middel van verbluffende transformaties. Hun hotel is een metafoor voor de geglobaliseerde wereld waarin ieder zijn plek heeft en iedereen streeft naar een beter leven. Theatre Hotel Courage deelt op speelse wijze internationale verhalen, maakt culturele verschillen zichtbaar en legt universele behoeftes bloot.

Compagnietheater