ACI Diversiteitsconferentie

19 juni 2017

De Amsterdamse Culturele Instellingen (ACI) en de gemeente Amsterdam organiseren op 19 juni een Diversiteitsconferentie in de Nationale Opera & Ballet te Amsterdam.

Met de Diversiteitsconferentie willen de culturele instellingen een belangrijke stap zetten in het bereiken van een meer divers samengesteld personeelsbestand, een breed samengesteld publiek en wordt er nagedacht over een programmering die de diversiteit bevordert.

Met gerenommeerd key-note sprekers als Khalil Gibran Muhammad, Professor of History, Race and Public Policy, Nana Adusei-Poku Applied Research Professor Cultural Diversity op de Hogeschool Rotterdam en Alistair Spalding Artistic Director and Chief Executive van Saddler’s Wells Theatre.

Daarnaast zijn er break-out sessies over o.a. Inclusiviteit in de Top, Unconscious Bias, Inclusieve museale programmering en de Code Culturele Diversiteit in de Praktijk.

De conferentie wordt afgesloten door wethouder Ollongren, die intenties en gemaakte afspraken zal bekrachtigen. De Diversiteitsconferentie is bedoeld voor directies, management en/of HR-medewerkers, maar ook andere medewerkers, die een bijdrage willen leveren aan meer diversiteit binnen de culturele sector in Amsterdam, zijn welkom.