Alleen als we samen mogen

11 september 2017

Singer-songwriter Bobbie Wall en verhalenverteller Martine Bakker presenteren een muzikale en verhalende voorstelling over de vraag: met wie deel jij je leven? Deels ontroerend, deels hilarisch. Liedjes en literairheid nemen je mee op een roadtrip door de Amerikaanse Deep South en laten zien: alleen ben je niet per se eenzaam en samen kun je ook alleen zijn. Herkenbaar voor iedereen die alleen is. Of samen. Of ademt.

Schrijver Martine Bakker en singer-songwriter van soulvolle country-pop liedjes Bobbie Wall zijn een twee-handen-op-een-buikerig duo. Vergelijkbaar met Yin & Yang, karamel & zeezout, whiskey & cowboy boots.

Het duo reisde afgelopen jaar met een gehuurde jeep, een gitaar en notitieboekjes van Texas naar Tennessee. Bobbie gaf huiskamerconcerten van Austin tot Houston en van New Orleans tot op de plantages in Alabama, terwijl ze sliepen bij lokale muziekliefhebbers. Daarnaast speelde Bobbie haar nummers in het iconische Bluebird Café Nashville. Ondertussen interviewde Martine artiesten tijdens South By Southwest Festival en schreef verhalen over hun trip door het epicentrum van de blues- en countrymuziek.

Bobbie Wall debuteerde met haar EP May I sing for you in een Amsterdamse streetart-galerie, speelde op diverse festivals en poppodia en bracht recent haar EP Play! uit. Bij haar zomerse hit Up filmde ze een roadtrip-video in Nashville. Martine Bakker is cultuurredacteur (The Story Bakery), copywriter voor merken met humor en in alle hoeken en gaten van het land te zien als verhalenverteller.

Tekst: Martine Bakker & Bobbie Wall

Muziek: Bobbie Wall, i.s.m Tom Meijer (Up, Had it All) en Ramon de Wilde (Where you Are)

Fotografie: Marc Deurloo

Duur: 50 minuten