Build Like A Shell

12 oktober 2020 — 22 oktober 2020

Esmee Geerken, momenteel artist in resident bij Waag's Planet B, kijkt naar onze bouwmaterialen vanuit een biochemisch perspectief: welke plek neemt beton in in onze geologische cyclus, en wat kunnen we leren van de bouwstrategieën van mineraliserende organismen? In het project Build like a shell combineert Esmee materiële experimenten geïnspireerd door biomineralen - schelpen, botten en exoskeletten - met artistic research, vanuit het verlangen voor beschutting. Door het organische en minerale componenten samen te voegen in exoskelet-achtige objecten en het namaken van de 'huisjes' van calciet door schelpdieren, hoopt Esmee opnieuw verbinding te maken met oude bouw-instincten.

Tijdens het Warming Up festival geeft Esmee een performance lecture tijdens Chalk Talks, georganiseerd door De Onkruidenier. Zij neemt ook deel aan de dagelijkse werksessies van de Onkruidenier met behulp van geochemische experimenten en materialen.

Data:
12 oktober, Chalk Talk #1, 19:00 - 20:00
13 - 22 oktober, Werksessies De Onkruidenier, dagelijks 14:00 - 16:00
Locatie: Tolhuistuin
Informatie: https://tolhuistuin.nl/evenementen/warming-up-de-onkruidenier-chalk-talks?mc_cid=526ec49d49&mc_eid=91409a25c5