Das Mag Festival

20 mei 2017

Na uitstapjes naar Antwerpen, Gent, Londen en Berlijn strijkt het Das Mag Festival weer neer in zijn geboorteplaats Amsterdam. In 2013 ontstond het concept waarbij door de hele stad leesclubs worden gehouden, dit alles met een gezamenlijk feest als knallende afsluiter. Dit jaar wordt het concept uitgebreid met onder andere Das Mag On Tour en een 24-uursleesclub met het fenomeen Arnon Grunberg. Feestelijker dan ooit tevoren, dus.

Het concept is simpel: je koopt een ticket en daarvoor krijg je toegang tot de leesclub, het boek waarover je leesclub gaat én het is je entreebewijs voor het knallende feest in de Brakke Grond. Het boek krijg je een maand van tevoren gratis thuisgestuurd. Ter voorbereiding lees je het boek en op 20 mei ga je met 24 anderen, een gespreksleider én de desbetreffende auteur praten over het boek. Dit alles onder het genot van shotjes Goldstrike. De leesclubs vinden allemaal plaats op een unieke locatie.

Zaterdagavond sluiten we alle leesclubs af met een spetterend feest in de Brakke Grond. Iedereen met toegang tot een leesclub mag langskomen om de euforie van het kringgesprek te beklinken. Vanaf 23.00 zal DJ Saint-Paul beginnen met dampende dansplaten draaien in de Grote Zaal, zal Partisan Wodka een GT-bar verzorgen in de hal (waar ook de nu al legendarische photoboot zal staan). In de tuinzaal is er ruimte voor de documentaire Etgar Keret: Based On A True Story.