De overdracht

16 oktober 2017

Jetty Mathurin stopt ermee! Ja.. u leest het goed. Ze stopt met het maken van solo cabaretvoorstellingen in het theater. Ze is al lang niet meer in de overgang, maar nu dus wel in de overdracht.

65-plus… dus genoeg deuren open getrapt. Tijd om één deur te sluiten. Jetty is benieuwd welke deur daarmee nu dan open gaat? Misschien die van die lover? Laat ze de deur dan helemaal niet op een kier staan? Niet eens een klein badkamerraampje om zo nu en dan wat stoom af te blazen? De tijd zal het leren.

Als je overdraagt moet er natuurlijk wel iemand zijn om aan over te dragen. Daarom staat Jetty deze laatste tournee niet alleen op toneel. Mathurin heeft bij iedere voorstelling vijf anderen bij zich. Één (inmiddels gearriveerde) collega die waarschijnlijk nog in de luiers liep toen Jetty al deuren open trapte. En vier bijzondere zwarte vrouwen die ook de lach aan hun rok hebben hangen. Een selecte groep dames aan wie ze het estafettestokje met liefde door wil geven. 

U wilt namen horen? Nee… dat gaan we natuurlijk niet doen. Dat is iedere avond een verrassing.

Zoals we van Jetty gewend zijn is het een voorstelling waarin maatschappelijke thema’s en een lach hand in hand gaan. Jasmine, Stacey, Jeritza en Farida worden op de proef gesteld en doen op deze avond auditie voor dezelfde rol… Maar is dat wel zo? Rollen, voorbeelden en het thema overdragen zullen de rode draad vormen in deze spiksplinternieuwe show. Welke rol speel je in de maatschappij en wat is je nalatenschap? ‘De overdracht’ vertelt een verhaal van veerkracht. 

De Meervaart