De Rosse Rafelrand

Fotografie: Martijn Heil
Fotografie: Martijn Heil
11 november 2017

Het Nederlandse prostitutiebeleid is volop in beweging. In 2000 is de wet aangepast om prostitutie te reguleren en misstanden te bestrijden. Sinds 2014 wordt bestaand beleid steeds vaker gewijzigd. De positie van sekswerkers is er niet altijd beter op geworden. Fotograaf Martijn Heil (1957) heeft vanaf 1993 tot eind 2017 (met tussenpozen) een groot aantal sekswerkers op hun werkplekken, vaak tussen de bedrijven door, in beeld gebracht. Zonder de branche te romantiseren schetst hij een beeld van de doorgaans besloten wereld van de prostitutie en de gevolgen die het Nederlandse prostitutiebeleid heeft voor sekswerkers toen en nu. Uitgangspunt is dat meerderjarigen die vrijwillig voor de prostitutie kiezen geen redding maar rechten nodig hebben en hun werk onder veilige omstandigheden moeten kunnen doen.

Opening van de expositie en presentatie van het boek vinden plaats op zaterdag 11 november 2017 om 16.30 uur in Studio A van VondelCS in het Vondelpark Amsterdam. De expositie is vervolgens nog te zien in het MediaCafé van Vondel CS tot 7 december 2017 en zal dagelijks van 9.30 uur tot 18.00 uur te bezoeken zijn. Toegang gratis. 

Het boek: De Rosse Rafelrand is vanaf begin november verkrijgbaar tijdens de opening van de expositie. Ook zal het boek online worden verkocht en is het te bestellen via: info@martijnheilfotografie.nl.