Debutantenbal 2017

18 maart 2017

Staat het schrijven van een boek al jaren op jouw bucket list? Wil je weten hoe je dat het beste kunt aanpakken? En hoe je een redacteur enthousiast maakt over je werk? We vertellen je er alles over tijdens Het jaarlijkse Debutantenbal, dat plaatsvindt op 18 maart 2017. Het Debutantenbal is een avond vol programma’s over schrijverschap en het schrijven van een eerste boek.

Gevestigde en recent gedebuteerde schrijvers delen hun ervaringen, uitgevers vertellen over hun werk en voor iedere bezoeker is er gratis schrijfadvies. Je kunt schrijvers horen vertellen over feit en fictie, hun eerste pogingen tot schrijverschap, met redacteuren en schrijfdocenten aan de bar hangen en erachter komen hoe die relatie tussen schrijver en redacteur nu in elkaar zit.

Het thema van Het Debutantenbal is dit jaar grenzeloos. Bob Dylan die de Nobelprijs voor de literatuur wint: zit literatuur in iedereen? En wat valt er eigenlijk onder de noemer literatuur? Film, spoken word, toneel: literatuur beperkt zich niet tot het klassieke papieren boek.

We maken kennis met de genomineerden van de Debutanten schrijfwedstrijd en hun werk. Aan het eind van de avond maakt een vakjury de winnaar bekend.

Zie voor het volledige programma van de avond de website van De Balie