Footnotes (for Crippled Symmestry)

22 februari 2018

Met Crippled Symmetry schreef de Amerikaans componist Morton Feldman een uniek muziekstuk. Door de gebruikelijke aanwijzingen voor het samenspel achterwege te laten, schiep hij de voorwaarden voor een ‘aftastende’ uitvoering, een zoektocht naar harmonie en synchronie die slechts ten dele kan slagen. Choreograaf Keren Levi neemt dit principe als uitgangspunt voor haar nieuwste voorstelling.

Drie vrouwelijke dansers schetsen met hun lichaam ritmische patronen in de ruimte, een installatie van wanden en zichtlijnen van beeldend kunstenaar Krijn de Koning. Componist Tom Parkinson liet zich voor zijn soundscape eveneens inspireren door de principes die ten grondslag liggen aan Crippled Symmetry. Zo ontstaat een broze ordening van beweging, ruimte en klank die langzaam afkalft naarmate de tijd verstrijkt, om via vertraging en verstilling uiteindelijk een vaste vorm te vinden. Een intense ode aan de ‘kreupele’ symmetrie, de imperfectie en de menselijke feilbaarheid.

concept & choreografie Keren Levi performance & choreografie Rozemarijn de Neve, Carcom Sheffer & Alicia Verdú Macián sculptuur Krijn de Koning muziek Tom Parkinson video Assi Weitz licht & techniek Matin Kaffarnik dramaturgie Igor Dobričić kostuums Conny Groenewegen productie & tourmanagement Martha van Meegen fotografie Eti Steinberg coproductie Pumpenhaus (Münster) & Forum Freies Theater (Düsseldorf).

FOOTNOTES (for Crippled Symmetry) is een productie van stichting NeverLike (Amsterdam) in coproductie met Theater im Pumpenhaus (Münster) & Forum Freies Theater (Düsseldorf) & Zeebelt (Den Haag). Dit project is mede mogelijk gemaakt door het Amsterdams Fonds voor de Kunst en het Fonds Podiumkunsten. Met speciale dank aan het Ives Ensemble, Veem House for Performance en ICK Amsterdam.

do 22 feb - 20:30 / vr 23 feb - 20:30 / za 24 feb - 21:00

Voor tickets klikt u op de volgende link: frascatitheater