Fortress Europe

20 maart 2017

Opera Trionfo en Asko|Schönberg brengen een nieuwe opera over een van de belangrijkste vraagstukken van onze tijd: de vluchtelingencrisis. Fortress Europe is de eerste in de reeks Sign of the Times, nieuwe opera’s die inhaken op de actualiteit. In de periode 2017-2020 wordt elk jaar een nieuwe opera geschreven en gecomponeerd om snel te kunnen inhaken op brandende actuele vraagstukken.

De opera Fortress Europe verteld het verhaal van de Noord Afrikaanse Europa. Zij kwam ooit vol idealen naar Europa, maar leeft nu afgezonderd in Brussel. Haar zoon, de politicus, kreeg intussen opdracht de poort naar Europa te bewaken. 
Fortress Europe gaat in première tijdens Opera Forward Festival. De muziek is van Calliope Tsoupaki, een van de gezichtsbepalende componisten van Nederland. Ook regisseur Floris Visser behaalde de afgelopen jaren triomfen in binnen- en buitenland.

Met medewerking van het Nederlands Studenten Kamerkoor.

Engels met NL en Engelse boventitels. 

Fortress Europe is te zien op 20, 21 en 22 maart in de Rabozaal van Stadsschouwburg Amsterdam en is onderdeel van het Opera Forward Festival