Hanging At The Bar

21 juni 2024 — 22 juni 2024

Pieter W. Postma: "In 2023 werd ik benaderd door het Volkshotel of ik geinteresseerd zou zijn om een sculptuur te maken voor hun luifel. De luifel leent zich bij uitstek voor kunst. Het steekt meer dan 5 meter uit de strakke gevel opgebouwd uit horizontale lijnen van beton en glas. Het hotel bevindt zich in in het voormalige Volkskrant gebouw (uit 1965) aan de Wibautstraat te Amsterdam. Het Volkshotel bestaat nu 10 jaar en viert feest. Dus het antwoord was “ja, graag”. Als ik het Volkshotel bezoek, word ik altijd overweldigd door de sociale, ontspannen sfeer van deze creatieve hub. Het is een plek om te verbinden, te werken, te ontspannen, te genieten. Dit zelfportret dat je op de luifel ziet, vond zijn oorsprong in de natuur; in stenen en rotsen zag ik gezichten en figuren en dit inspireerde me om deze personages te tekenen. Ik zag mezelf al op de bovenste verdieping van het Volkshotel relaxen aan de bar. Het beeld werd een bevroren moment, een schets, een sculptuur."

Volkshotel 10 jaar: Zaterdag 22 juni vieren we een 10 uur durend verjaardagsfeestje vol muziek, kunst en cultuur van de kelder tot het dak.
Het kunstwerk "Hanging At The Bar" van Pieter W Postma is onderdeel van dit feest en staat op de luifel van het hotel en is een jaar lang te bezoeken en te zien in de openbare ruimte. De programmering van die dag kun je vinden op de website van het Volkshotel.

Datum: Opening 21-06-2024, 17.00 tot 19.00 uur - Volkskrant 10 jaar 22-06-2024
Locatie: Volkshotel (Wibautstraat 150)
Meer informatie: https://www.pieterwpostma.nl/