Het Mooie Kinderboekenfestival

21 mei 2017

Ieder jaar verschijnen er veel nieuwe kinderboeken, die zich afspelen in spannende, grappige, interessante of geheimzinnige werelden. Het Mooie Kinderboekenfestival brengt achttien van deze mooie boeken tot leven voor kinderen van 4 t/m 10 jaar. Het programma met auteurs, illustratoren, acteurs en voorlezers biedt avonturen voor alle kinderen, of ze nu leesfanaat zijn of (nog) niet, en speelt zich af in alle hoeken van de Tolhuistuin (zowel binnen als buiten) op zondag 21 mei. 

Op het festival kun je je onderdompelen in verschillende fantasiewerelden. Zo leer je voetbalzombies verslaan met Simon van der Geest, ga je in een echte dierenambulance op krokodillenjacht met Bibi Dumon Tak, mag je zoeken naar Trubbel de Trol in een spannende grot en drollenvangen in het pierenbadje van de opstandige Suzie Ruzie.

Kinderboekenschrijver Edward van de Vendel, bekend van onder meer Stem op de Okapi (Zilveren Griffel 2016, Woutertje Pieterse Prijs 2016), Toen kwam Sam en Superguppie, koos de achttien boeken die centraal staan tijdens het festival.

Het volledige festivalprogramma is te vinden op www.kinderboekenfestival.nl.