Hortus Festival - Kroonjuwelen

20 juli 2017

De veertiende editie van Nederlands groenste zomerfestival voor kamermuziek heeft als thema Kroonjuwelen. Het HortusEnsemble speelt hoogtepunten uit de geschiedenis van het Hortus Festival maar er zijn ook fonkelnieuwe voorstellingen, waaronder een kameropera van componist Robin de Raaff over het leven van de roemruchte familie Érard, gebaseerd op recent gevonden brieven. Het Hortus Festival omvat van 19 juli t/m 27 augustus tientallen concerten in de prachtige oranjerieën en palmenkassen van Hortus Botanicus in Amsterdam, de Oude Hortus in Utrecht, Hortus Botanicus in Leiden, Hortus Botanicus Haren en dit jaar voor eerst ook in het Belmonte Arboretum in Wageningen.

Met het thema Kroonjuwelen sluit het festival naadloos aan op het Jaar van de Botanische Tuinen. In 25 tuinen verspreid over heel Nederland opent dit voorjaar de gelijknamige tentoonstelling Kroonjuwelen. Alle ‘horti’ presenteren de meest spectaculaire en overweldigende bomen en planten uit hun collectie, met ook aandacht voor bedreigde en vergeten soorten.

In de Hortus van Amsterdam zijn vanaf 20 juli wekelijks concerten bij te wonen. Bekijk hier het volledige programma van het Hortus Festival.