House of Stories

17 maart 2017

Carina Erdmann, kunstenares uit Duitsland, werkte een aantal jaren als kijkdaghulp bij Veilinggebouw De Zwaan, naast haar opleiding aan de Rietveld Academie. Zij werd getroffen door de veelzijdigheid van de objecten die ter veiling worden aangeboden, de architectuur van het gebouw, de vele verdiepingen waar deze werden tentoongesteld en de belofte van al de verhalen die aan de objecten hangen. Waar komen ze vandaan, hebben ze onderlinge verbanden, wat gebeurt er als het licht ’s avonds uit gaat? Komen de verhalen tot leven? Zit het verhaal in de moleculen van de objecten of zijn wij, de toeschouwer, degene die de verhalen creëren?

Zij vroeg een aantal jonge schrijvers om objecten uit te zoeken en er een verhaal over te schrijven. Deze verhalen zijn gebonden in een klein boekje met een fotoserie van de objecten dat te koop is bij onze catalogus. Via kleine luidsprekers zal een speciaal voor deze kijkdagen gecomponeerd muziekstuk te horen zijn waardoor de objecten onderling met elkaar in contact staan. Tijdens een speciale openstelling op vrijdagavond 17 maart interpreteren verschillende acteurs en schrijvers de verhalen. Zij zullen door het pand lopen als echo’s uit het verleden en hun optreden wordt daarbij gefilmd.

Indien u hierbij aanwezig wilt zijn, vragen wij u zich hiervoor op te geven via info@dezwaan.nl o.v.v. House of Stories.