Huiskamer van de Kunstenaar

Zonder titel, 2023, 120x180cm, Acrylverf en micapigment op linnen. Door Annemarie Slobbe.
Zonder titel, 2023, 120x180cm, Acrylverf en micapigment op linnen. Door Annemarie Slobbe.
21 oktober 2023 — 22 oktober 2023

Open van 12:00 (middag) - 12:00 (middag)
met Annemarie Slobbe, Adriaan Rees, Shlomo Benami & Zoë d'Hont

Voor 24 uur is Huiskamer van de Kunstenaar zowel overdag als 's nachts te bezoeken. Deze experimentele expositie is een tijdelijke en veranderlijke ruimte waarin we onze gasten betrekken bij de huiselijke rituelen van de plek. In deze ontspannen en sociale omgeving kun je bijvoorbeeld komen eten, naar performances kijken, en er is ruimte voor dialoog en contemplatie.

Vanuit een experimentele houding gaan Annemarie Slobbe, Adriaan Rees, Shlomo Benami and Zoë d'Hont een spel aan vanuit het denken met en door kunst. Met deze expositie onderzoeken we de presentatiewijze van kunst, door de white cube te transformeren en een totaalervaring te creëren.

Door een huiskamer te maken willen we de afstand tussen de bezoeker en het kunstwerk verkleinen. Een huiskamer is een plaats van comfort. Hier kan je rustig zitten om te praten over kunst, hoe je je tot de kunstwerken verhoudt, maar ook tot het leven en elkaar. Je kan er de tijd nemen, ontspannen, en belangeloos aanwezig zijn.Het onderzoek omvat het verbinden van mens en omgeving, zonder productieve doelstelling. Fundamenteel is dat mensen ontspannen kunnen samenzijn, en bezoekers worden betrokken in het leven van de kunstenaar.

Het AFK ondersteunt Huiskamer van de Kunstenaar met een projectsubsidie.

Datum: 21-10-2023 t/m 22-10-2023
Locatie: De Bouwput
Meer informatie: https://fb.me/e/3sPjdTC3s