I SEE YOU, CAN YOU SEE ME - Geraniums en Draadfiguren

6 april 2024 — 14 april 2024

Met de geranium als muze toont Marianne Wagemaker in de tentoonstelling I SEE YOU, CAN YOU SEE ME waar een jarenlange obsessie toe kan leiden.

Naast de geraniumschilderijen zijn er ook de draadsculpturen. De draadvrouwen (het zijn veelal vrouwen) lijken uit haar niet geschreven dagboek te komen. Ze zwemmen, dansen en beelden subtiele, soms absurde, filosofische, onbewuste gedachtes en situaties uit.

In de tentoonstelling in WG Kunst is een aantal nieuwe schilderijen van geraniums te zien op groot formaat. Daarnaast bewegen de draadfiguren zich door de ruimte in de vorm van installaties en/of op klein formaat.

Binnen de tentoonstelling wordt begonnen met het maken van een collectief handgeknoopt smyrnatapijt van één van de geraniumschilderijen. Bezoekers kunnen kennismaken met de smyrnatechniek en leren door te kijken het schilderij goed kennen. Elke dag wordt aan het tapijt gewerkt. Zin om mee te doen? Aanmelding bij WG Kunst. Zondagmiddag 7 april om 14.00 uur gaat dit project in WG Kunst van start.

Wagemaker start vanaf zondag 7 april om 14.00 uur, in samenwerking met het publiek, binnen de tentoonstelling met het knopen van een Smyrnatapijt van één van de geraniumschilderijen. Bezoekers kunnen zo kennismaken met de smyrna techniek en leren door te kijken het schilderij goed kennen. Elke dag wordt aan het tapijt gewerkt. 

Opening: vrijdag 5 april 2024 van 17.00-19.00 uur
Openingstijden: dinsdag t/m zondag 13.00-17.00 uur

Het AFK ondersteunt I SEE YOU, CAN YOU SEE ME met een projectsubsidie.

Datum: 06-04-2024 t/m 14-04-2024
Locatie: WG Kunst
Meer informatie: https://www.wgkunst.nl/marianne-wagemaker/