Ideology Meets Implementation

13 oktober 2017

De wereld waarin we leven lijkt te zijn vastgelopen in verouderde structuren. De ideologische systemen die aan de basis liggen van onze maatschappijen, zijn nog altijd gebaseerd op (Westerse) noties van postmodernisme, postkolonialisme, post marxisme, post democratie – een waar tijdperk van uitstel, waarin we de noodzakelijke veranderingen, moedwillig lijken te vertragen. We zijn ons bewust van de noodzaak om te veranderen, maar vaak kiezen we ervoor om weg te kijken. We doen ons beklag over de manier waarop ‘dingen zijn georganiseerd’, terwijl het ons tegelijkertijd niet lukt om onszelf te organiseren, op onze eigen voorwaarden. Een staat van collectieve verwaarlozing.

Hoe kunnen we deze tijd van uitstel doorbreken? Hoeveel impact kunnen we hebben op individueel niveau, ten overstaan van het grotere systeem? Zijn we een direct product van de ideologieën die onze sociale omgeving bepalen, of zijn we wellicht ook ingesteld om er tegen te ageren? Is het mogelijk om het ideologische systeem waar elk van ons in leeft te identificeren, zodat we daarbinnen fouten kunnen uitbuiten om de interne tegenstellingen te benadrukken? Hoe kunnen we zeker zijn dat het systeem niet elke kritische actie – in eerste instantie bedoeld om het systeem te ondermijnen – absorbeert? En misschien wel het belangrijkste, hoe kunnen we beginnen met samenleven in gemeenschap met elkaar? Ideology Meets Implementation laat zien hoe ideologische systemen daadwerkelijk functioneren wanneer ze in de praktijk worden gebracht.

De opening van Ideology Meets Implementation is op 13 oktober. Daarna is de tentoonstelling nog te bezoeken t/m 19 november bij W139

Met het werk van Mojtaba Amini, Vasily Bogatov, Ehsan Fardjadinya, Barbad Golshiri, Yoeri Guepin, Joseph Hughes,Mehregan Kazemi, Dimitra Kondylatou, Taisiya Krugovykh, David Maroto, Pendar Nabipour, Mojtaba Tabatabaie, belit sağ, Dorine van Meel. Ook is er een uitgebreide randprogrammering. Kijk hier voor meer informatie.