Ijspaleis (6+)

26 februari 2017

IJs om over te glijden, ijs om van te smullen, ijs om levensgrote sculpturen van te bouwen of minuscule ijsblokjes die pingelen in je glas. Van ijs kun je bijna alles maken! Maar ijs kan ook in de weg staan, als een blok beton. Je kunt erop vallen of het kan ineens verdwenen zijn, omgetoverd tot een plas water. Maar wat is er mis met water? Water om in te stampen, om een duik in te nemen, of om planten prachtig te laten bloeien. En dan te bedenken dat het eerst nog allemaal ijs was!

IJspaleis is een opzwepende dansvoorstelling van Plan D met live muziek waarin drie dansers en twee musici een spannende expeditie maken door een bevroren universum. Ze ontdekken de immense kracht, maar ook de kwetsbaarheid van ijs en beseffen dat ze zelf eigenlijk net zo zijn. Gedurende de tocht leren de reizigers elkaar steeds beter kennen, langzaamaan ontdooien ze en durven ze steeds meer van zichzelf te laten zien.

Extra: Kom verkleed als pinguin, ijskoning of ijsprinses en bouw van ijsklontjes je eigen kasteel of iglo. Na de voorstelling delen we waterijsje uit en de volwassenen krijgen een heerlijk ijsblauw drankje met een twist!
 

26 februari
De Krakeling