Imagine the Silence

13 april 2017

Drie jonge theatermaaksters hebben verschillende roots, maar dezelfde vragen. Wie of wat bepaalt je identiteit? Ben je al iemand of moet je nog iemand worden? Kan je ontsnappen aan jezelf? Zijn vrouwen écht anders dan mannen? Op ieder antwoord volgt een nieuwe vraag. Meer keuzes, meer chaos, meer lawaai.

In een openhartige zoektocht naar antwoorden pluizen de drie makers een gruwelmythe uit van de metamorfosen van Ovidius. Philomela is een sterk verhaal over twee zussen die zich verzetten tegen hun lot en er alles aan doen hun ellendige leven om te gooien. Zij hadden stilte nodig voor verandering. Girlpower van 2000 jaar geleden als inspiratie voor vragen van deze tijd.

Imagine the Silence is een pleidooi om in het lawaai van alledag de stilte in jezelf te zoeken. Een muzikale collage die barst van brutaliteit en speelse bekentenissen. Een stuk door vrouwen, ook voor mannen.

Op donderdag 13 april is de première van Imagine the Silence in Ostade A'dam. Ook op zondag 15 april is de voorstelling daar nog te zien.