In Support

10 juni 2017

In Support 

In Support is een tentoonstellingsproject in drie delen. Het project doet een poging om naar artistieke praktijken te kijken als praktijken van support. In tegenstelling tot de individualiteit, support is een oproep naar samenzijn en het aangaan van relaties - noodzakelijk in tijden van crisis. 

“In Support: Support as Intimacy and Proximity”, is het eerste deel van deze tentoonstellingsserie. Deze wordt in de komende maanden gevolgd door "Violence of Support," en als derde deel "Support Structures". Elk deel bestaat uit een installatie in de vitrines aan de straatzijde van De Kijkdoos (Weesperstraat 51, Amsterdam en een bijbehorende performance. 

Het eeste deel opent met Aldo E. Ramos' performance stuk getiteld "How Far Can You Be?" Deze performance focust zich op de onopgeloste zaak over 43 studenten die op 26 september 2016 verdwenen in de stad Iguala, Guerrero, in Mexico. Giulia Crispiani’s en Anne-Xûan Llanes’ sculpturen en Baha Görkem Yalım’s multi-dimensionale collages vormen een serie die opgevat kan worden als een serie van acht tarotkaarten.   

Hieronder het volledige overzicht van de data van de tentoonstellingsserie en bijbehorende performances: 

“In Support”
June 10 – September 2, 2017
De Kijkdoos
Weesperstraat 51, Amsterdam
Open 24/7

“In Support: Support as Intimacy and Proximity”
June 10 – July 10

Performance:
“How Far Can You Be?” by Aldo E. Ramos
June 10, 19:00

Curation and theoretical framework:
Baha Görkem Yalım