ITS Festival 2017

21 juni 2017

ITS FESTIVAL 2017

ITS Festival 2017 is vijf dagen lang een bruisende ontmoetingsplek voor theaterstudenten, professionals én voor het theaterpubliek, dat kennismaakt met nieuwe ontwikkelingen en de nieuwste generatie theatermakers.

Met een heel nieuw team wordt dit jaar een heel nieuw festival gemaakt: de focus gaat terug naar de kunst, de inhoud en de context. Het festival draait geheel om de afstuderende studenten, hún visie en hún werk.
Bovenal is het ITS Festival een platform voor de ideeën, experimenten en de vernieuwingsdrang waarmee de jongste lichting theatermakers het veld bestormt. Het festival schept ruimte voor studenten om elkaar te ontmoeten, te inspireren en om op elkaars werk en het makerschap in het algemeen te kunnen reflecteren. De vierdejaarsstudenten nemen hun plek in in de professionele theaterwereld.

In 1990 is het ITS Festival ontstaan als een initiatief van de Theaterschool Amsterdam, in latere jaren werd het programma aangevuld met voorstellingen van andere theaterscholen. Vanaf 2003 is het ITS een zelfstandige organisatie