La Bohème - Een Kerstvertelling

26 april 2017

Opera op Straat 2017 – ‘La Bohème – een kerstvertelling’
 

‘La Bohème – een kerstvertelling’  is voor 2017 de Opera op Straat, de traditionele opening van het Bredeweg Festival op de vooravond van Koningsdag. Wereldtop en buurt worden met elkaar verbonden in een verrassende mix van topprofessionals en jong toptalent. Laat u meeslepen door misschien wel de meest geliefde opera aller tijden!

Kerstavond. Vier kunstenaarsvrienden met grootse plannen leven op een armoedige zolderkamer in Parijs hun leventje vol grootse plannen maar zonder geld om de kachel te stoken. Dan verschijnt Mimi, het buurmeisje – de schrijver Rodolfo is op slag smoorverliefd. Maar Mimi draagt een droef geheim met zich mee.

De Cast bestaat uit solisten van de Dutch National Opera Academy en het koor uit leden van het Nederlands Kamerkoor en Koor van de Nationale Opera en musici van het Nederlands Philharmonisch Orkest onder leiding van dirigent Leonardo Sini en regie van Alexander Oliver. 

De uitvoering is te zien op 26 april van 21.30 tot 22.30 uur op het buitenpodium Bredeweg. (bij slecht weer in de Hofkerk, Linnaeushof). 
Na aflooop is er een After Opera Party op het Hogewegplein.