Mag ik je zine zien?

14 december 2023

Een zine is een zelfgemaakt en gepubliceerd boekje, een plek om je eigen verhaal te vertellen. Op donderdag 14 december zijn er in de Bouwput allerlei zines te ontdekken: zines over brood in Palestina, over zelf zuurdesem bakken, over kaassoufflés en kaneelbroodjes. Over dansen en grindcore en de muziek van de stad. Over de verkiezingen en plekken waar we ons thuis voelen. Kom lezen, kijken, voelen, vertalen en zelf maken.

Dit is de afsluiting van een serie van drie workshops in MAQAM, waar deelnemers uit de Kolenkitbuurt en daarbuiten zines maakten aan de hand van de thema’s eten, muziek en plek. Er is ook nieuw werk te zien van kunstenaars wat weer reflecteert op deze workshops - het werk van de deelnemers, gesprekken en het thema. Iedereen is welkom, tot daar!

Met zines en werk van: Juliette, Meryem, Wandana, Oumaima, Wafa, Floor, Mustafa, Oumaima, Angelique, Marina, Jip, Lizzy, Han, Hajar, Hannah, Dennis, Elodie, Charlie, Zakarya, Ayoub, Kiki, Hesham, Abel, Gürcan, Sara, Bootleg Sjaak, Lamiae El Hajjaji, Miquel Hervás Gómez en Siwar Kraytem

Deze expo & workshop serie zijn een initiatief van Aike Jansen, creatief producent en zine maker uit de Kolenkitbuurt.

Het AFK ondersteunt 'Mag ik je zine zien?' met een projectsubsidie.

 

Datum: 14-12-2023, 18.00 - 21.00 uur
Locatie: De Bouwput, Ferdinand Huyckstraat 74 (Amsterdam West)
Meer informatie: https://debouwput.com/agenda/mag-ik-je-zine-zien-expositie-met-zines