Markttheater De Gloed

4 juni 2017

Markttheater De Gloed is een markttheater dat vooral jonge makers uit verschillende disciplines een bijzonder podium biedt. Markttheater De Gloed wil het markttheater nieuw leven in blazen en theater toegankelijker maken door het naar de mensen toe te brengen, in een sociaal bruisende omgeving. Markttheater De Gloed is een ontmoetingsplek voor artiesten, buurtbewoners en markt- en theaterliefhebbers. Onder het genot van een drankje en hapje van de markt kan je genieten van een divers en eigenzinnig (rand)programma voor kinderen, jongeren en volwassenen. Markttheater De Gloed keert iedere maand terug op de Sunday Market op het Westergasterrein en in de Zuiveringshal. 

Om de verbinding met Amsterdam West en haar buurtbewoners te bevorderen werkt stichting De Gloed o.a. samen met Podium Mozaïek en stichting Likeminds. Wij willen deze verbinding ook bevorderen door in contact te komen met buurtbewoners, artiesten en kunstenaars uit Amsterdam West.

De Theatertroep

De Theatertroep is een collectief bestaande uit 10 spelers. Het is opgericht en gevestigd in Amsterdam en maakt sinds 2007 theater. Sinds 2015 is de Theatertroep huisgezelschap van Frascati Theater in de Nes. Vorig seizoen werkte het gezelschap samen met Judith Herzberg met wie ze de voorstelling Hoe Echt is Echt Echt schreven en maakten en daarmee door het land toerden. Elke zomer is de Theatertroep te vinden op Theaterfestival de Parade. Ze maken toneel voor alle lagen van de samenleving, wars van elke scheiding tussen klassiek en modern toneel, tussen volksvermaak en intellectualiteit, tussen komedie en tragedie.

Vaudeville

De Theatertroep is dit jaar terug met Vaudeville, bekend van de Parade. Vaudeville is: ginnegappende goochelaars, dansende dieren, behaarde ballerino's en pruttelende presentatoren, met teksten van Tsjechov tot van Kooten en de Bie, van Shakespeare tot Herzberg en Monty Python. Een vrolijk circus van werkloze komediespelers, met muziek en dans, rookeffecten en een beetje naakt. In Vaudeville staat de ontmoeting tussen toneelspelers en toeschouwers centraal, zowel tijdens als na de voorstelling. Vaudeville is een theatrale ode aan deze ontmoeting in al haar menselijke onvolmaaktheid, als tegengeluid voor technisch vernuft en schijnbare perfectie, als alternatief voor eenduidige thematiek en logische uiteenzetting.

In de Gloed luidt de Theatertroep alvast de zomer in met een voorstelling die op veler verzoek hernomen wordt. Voor deze speciale editie zal het Amsterdams Mannenballet de Theatertroep vergezellen voor haar versie van het Zwanenmeer. Komt dat zien!

Concept & spel: Rosa Asbreuk, Patrick Duijtshoff, Kyrian Esser, Elisabeth ten Have, Timo Huijzenveld, Jordi Möllering, Nicoline Raatgaver, Jochum Veenstra, Roos Visser, Jasmijn Vriethoff e.a.
Waar: buitenmarkt op het Westergasterrein 
Entree: gratis