Maskerade

8 september 2017

Stichting Kunsttraject organiseert de tentoonstelling Maskerade - maskers in kunst en de kunst van het masker.

In dit project worden hedendaagse kunstwerken getoond die ieder op hun eigen manier zijn beïnvloed door de visuele en/of symbolische eigenschappen van traditionele, niet-westerse maskers. De kunstwerken worden gecombineerd met authentieke Afrikaanse maskers uit de collectie van antropoloog en mensenrechtenactivist Klaas de Jonge. Kunstwerken en maskers spiegelen zich aan elkaar, dwars door alle verschillen in tijd, cultuur en inhoud heen.
Deelnemende kunstenaars: Carin Baeten, Paul Bogaers, Serge Game, Hoax, Guda Koster, Carmen Schabracq en Charlotte Schleiffert.

Van 8 september t/m 10 november in de kunstetalages van Stichting Kunsttraject (Van Hallstraat, J.M. Kemperstraat, Van Der Hoopstraat, Fannius Scholtenstraat), Staatsliedenbuurt, Amsterdam-West.

Maskerade wordt geopend op vrijdag 8 september om 19.30 uur met een rondleiding langs de etalages. Verzamelen op het Van Limburg Stirumplein. Toegang gratis.
De avond krijgt een spannend muzikaal vervolg in Zaal 100 met gelegenheidsformatie(s) met daarin o.a. Afrikaanse muzikanten en enkele leden van The Ex!