MAZE Festival 2017

1 juni 2017

Het in Amsterdam gevestigde ensemble MAZE speelt en ontwikkelt muziek die niet vastligt in een partituur maar die wordt gegenereerd door open vormen, hybride notaties of interactieve technologie. Na eerdere projecten met Robert Ashley, Christian Marclay, Annea Lockwood en Michael Pisaro presenteert MAZE een festival rond geluidstextuur en field recordings. Op 1 juni spelen zij in Splendor, op 2 juni in het Bimhuis. 

MAZE speelt op 1 juni Quasimodo, geïnspireerd op walviszang, van Alvin Lucier (VS), Jitterbug, een portret van een fictieve natuurlijke omgeving van fieldrecording-pionier Annea Lockwood (NZ/VS), een live-gestreamd interactief werk van de Nieuw-Zeelandse componist Rebekah Wilson, Wind Horse van de reeds overleden Pauline Oliveros, bekend van haar levenswerk Deep Listening en Trench Code van Yannis Kyriakides

Tijdens deze avond wordt ook de onlangs verschenen Unsounds LP, RAW gepresenteert. 

Op 2 juni in het Bimhuis speelt MAZE nieuwe muziek van celliste Okkyung Lee, vaste waarde in de experimentele muziekscene van New York, naast werk van mediakunstenaar Jacob Kirkegaard.

MAZE:
Anne La Berge, fluit en elektronica
Gareth Davis, basklarinet
Dario Calderone, contrabas
Reinier van Houdt, piano en elektronica
Wiek Hijmans, elektrische gitaar
Yannis Kyriakides, computer en elektronica