Metaman

13 oktober 2016

Thijs Maas en Wilko Sterke debuteerden in 2014 bij Orkater/De Nieuwkomers met het succesvolle Goldmund, dat werd genomineerd voor de BNG Nieuwe Theatermakersprijs. Nu gaan ze verder als theatergroep Goldmund. Metaman is hun tweede gezamenlijke muziektheatervoorstelling en is een coproductie met Orkater.

Metaman

Eens in de twee jaar komen Wilko Sterke en Thijs Maas bij elkaar om te kijken hoe de zaken er voor staan. Ze analyseren zichzelf en meteen maar even de hele mensheid. Vorige keer waren ze op zoek naar het ‘raadsel van de eeuwige dubbelheid’. Nu denken ze alleen nog maar: 'tja'. 

De mensheid moet worden bevrijd van alles wat naar extremisme ruikt. En Wilko en Thijs zijn bereid zich op te offeren.  Met een koor van acht jonge acteurs en een leger aan instrumenten roepen ze een nieuwe god in het leven: Metaman, de God van de Relativering. De enige god die je verbiedt in hem te geloven. Die het leven zin geeft, juist omdat hij niet bestaat. De helikopter die je komt redden van het idee dat je het gaat maken. De man die een peer eet als je boos bent, en je uitlacht als je dat verdient.

13, 14 en 15 oktober
Theater Bellevue