Ode aan de Harmonie: het orkest van de Klarinet

18 maart 2018

Concert met solisten Arno Piters en Bart de Kater op klarinet en verteller Huib Ramaer
De Waterlandse Harmonie in Noord o.l.v. Thomas Geerts

Voor het eerst is de Waterlandse Harmonie actief als projectorkest. Opgezet met de bedoeling om meer klarinetten aan te trekken is het orkest uiteindelijk verdubbeld, zodat we een groots geluid hebben. Als solist speelt Arno Piters (Concertgebouworkest) de Concerto’s for Clarinet van Rimsky-Korsakov en Artie Shaw. Bart de Kater (Nieuw Amsterdam Klarinet Kwartet) soleert bij het stuk Balkan Spirits van Eric Vloeimans.
Dit concert is een Ode aan een orkesttype, waarvan de klarinetten de identiteit bepalen. De klarinet is misschien wel het meest veelzijdige orkestinstrument, de klank kan zacht en betoverend zijn maar ook schril en scherp. Het verhaal van het harmonieorkest, de geschiedenis van de blaasmuziek in Nederland wordt geïllustreerd door musicoloog en verteller Huib Ramaer. Volg ons ook op Facebook waar we meer gaan vertellen over de Klarinet, de Harmonie en dit concert. 
De locatie van het concert is Undercurrent, een groot drijvend gebouw in Amsterdam Noord met prachtig uitzicht over het IJ.

kaarten 10 euro (donateurs 7,50 euro)
reserveren: kaartenwaterlandseharmonie@live.nl

Undercurrent, Papaverweg 265, 1032 KE Amsterdam