Oerknal Variaties

28 februari 2018

In Oerknal Variaties spelen Jan van den Berg en Jacq Palinckx een theatraal duet voor stem en gitaar, vertelling en muziek. Met ongerijmde gedachten en ongehoorde klanken storten zij zich op de oerknal.

Theatermaker Van den Berg is een ontdekkingsreiziger van het uitzonderlijke soort. Eerder nam hij zijn publiek mee in de wereld van de elementaire deeltjes (Higgs) en zandkorrels (Oase). In zijn nieuwste voorstelling stort hij zich op de oerknal, een theorie waarover de meningen op z’n zachtst gezegd nogal uiteenlopen. Want zeg nou zelf: een knal van 13,8 miljard jaar geleden, die niemand ooit heeft gehoord? Een allereerste dag, zonder ‘gisteren’? Van den Berg was getuige van opmerkelijke experimenten, sprak met voor- en tegenstanders, onverschilligen en experts en verzamelde een schat aan welingelichte verhalen. Verhalen waarvan je als toeschouwer soms niet meer weet of het nou wetenschap is of fictie. Of allebei tegelijk. Omdat hij ze vertelt met de overtuigingskracht van iemand die het zelf heeft meegemaakt. Wat trouwens ook zo is. Zegt ‘ie.

Jacq Palinckx is componist en gitarist. Hij beweegt zich op het raakvlak van geïmproviseerde muziek, avant-rock en gecomponeerde muziek. De belangrijkste groepen waarvan hij deel uitmaakt(e) zijn: Palinckx, Guus Janssen septet, Maarten Altena Ensemble, Beukorkest en Vlek.

Regie: Dirk Groeneveld.
Toneelbeeld: Hannie van den Bergh.
Lichtontwerp: Gé Wegman.
Productie: Theater Adhoc.

di 27 feb - 21:00 (try-out) / wo 28 feb - 21:00 (premième) / do 01 mrt -21:00

Voor tickets klikt u op de volgende link: frascatitheater