Bredeweg Festival: Opera op Straat

26 april 2023

Hoe bijzonder is een Opera op Straat? Deze traditie wordt ook dit jaar voortgezet, deze keer met de komische Opera Geluk aan een zijden draadje, uitgevoerd door het talent van de Dutch National Opera Academy. En dit jaar is er ook een belevenis voor jonge buurtgenoten met de kindervoorstelling ‘Be Opera’, een voorstelling die is ontwikkeld in samenwerking met de Nationale opera.

Geluk aan een zijden draadje (Gioachino Rossini: La scala di seta - De zijden ladder)

21.00-22.30u - Podium Bredeweg - Gratis Toegang

Deze opera in de open lucht wordt neergezet door topproffesionals en toptalent van de Dutch National Opera Academy. Door de unieke setting op straat kun je op een laagdrempelige manier kennis maken met opera, en is er direct en speels contact met het publiek. De verschillende personages weten dat ze bekeken worden en gaan proberen het publiek voor zich in te winnen.

BE OPERA - kindervoorstelling

16.00-18.00u - Podium Café 1900 - Gratis Toegang

De voorstelling Be Opera! Een belevenis voor jong en oud, opgezet in samenwerking met De Nationale Opera.

Ton is 12 jaar oud en woont op zolder boven de bakkerij van zijn ouders. Hier bouwt hij hutten, schrijft hij de mooiste gedichten en… bewaart hij zijn grootste geheim. Ton is namelijk gek op opera. Maar wat als zijn klasgenoten daarachter komen? Wat maakt opera zo bijzonder en wat gebeurt er als er gezongen en gespeeld wordt? Be Opera is een muzikale belevenis voor het hele gezin. Ongemerkt kruipt de muziek van verschillende componisten in je oren, om daar nooit meer weg te gaan.

Het AFK ondersteunt Opera op Straat met een projectsubsidie.

Datum: 26-04-2023 
Locatie: Bredeweg (Amsterdam Oost)
Meer informatie: https://www.bredewegfestival.nl/programma/opera/