Percussion Friends Chamber Music Academy 2017

19 augustus 2017

Stichting Percussion Friends heeft als missie het opsporen, begeleiden, ontwikkelen en promoten van (jong) slagwerktalent. De stichting heeft ten doel slagwerk een volwaardige plaats te bezorgen in de (kunst-)maatschappij en het niveau van slagwerkers in Nederland en daarbuiten te ontwikkelen. Dit doet zij ten eerste door het bieden van een gedegen opleiding en ondersteuning aan jonge slagwerkers waardoor een goede basis kan worden gelegd voor een eventuele vervolgopleiding aan het conservatorium. Daarnaast ondersteunt zij slagwerkers op weg naar een baan in de kunstsector en vervult zij een steunfunctie naar jong slagwerktalent. 

Jaarlijks vindt de Percussion Friends Chamber Music Academy (PFCMA) plaats aan het Conservatorium van Amsterdam. Deze academie is vooraanstaand op het gebied van slagwerk. Kamermuziek en samenwerken tussen studenten staan centraal, naast individuele lessen, theatertraining, coaching op het gebied van carrièreplanning en creatief ondernemen. Inmiddels is de PFCMA uitgegroeid tot een van de grootste academies ter wereld met deelnemers uit meer dan vijfentwintig landen wereldwijd!

 

De Percussion Friends Chamber Music Academy (PFCMA17) vindt dit jaar plaats van 19 t/m 26 augustus aan het Conservatorium van Amsterdam.