Pim Pam Paars

5 april 2017

Leeftijd: 2 t/m 6 jaar en volwassenen
Locatie: De Rietwijker

Pim Pam Paars is een komische, muzikale performance waarbij je je in een levend schilderij waant, vol bonte kleuren en dansende vormen.

Een klein blauw vierkant en een gele bal doen samen een gek dansje. Verschillende gekleurde vierkanten en rechthoeken worden samen ineens een prachtig schilderij.

Er ontstaat een abstract landschap van vormen in alle kleuren van de regenboog. In deze wonderlijke wereld worden de kinderen tot slot ook uitgenodigd. Als kleine kunstenaars kunnen ze zelf verder creëren. Het decor van de performance verandert in deze interactieve speel-installatie.

Suzanne Bakker en Rianne Meboer delen een voorliefde voor abstracte beeldende kunst en theater met sterke beeldtaal en weinig woorden. Zij hebben beide een brede achtergrond in muziektheater, mime, clownerie en objecttheater. Met Pim Pam Paars zoeken ze graag de grens op door abstracte beeldende kunst op een eigentijdse wijze in theater te brengen. Zij ontwikkelden Pim Pam Paars in peuterspeelzalen in de Banne in Amsterdam-Noord en in Theater de Rietwijker. Dit is de thuisbasis van het makerscollectief De Theaterstraat waarvan zij deel uitmaken.

Spel en concept: Suzanne Bakker en Rianne Meboer
Regieadvies: Paul van der Laan
Vormgevingsadvies: Calle de Hoog
Muziekadvies: Jolle Roelofs
Beeld: Ruben Stegeman (Buro RuSt)
Coproductie met de Theaterstraat.
Het onderzoek van Pim Pam Paars wordt begeleid door 2 Turven Hoog.

 

De voorstelling is op 5 april te zien om 15.00