Pluk de Nacht Open Air Film Festival

23 augustus 2023 — 2 september 2023

Al meer dan 20 jaar kun je genieten tijdens het openluchtfilmfestival op het Stenen Hoofd in Amsterdam. Dit festival staat garant voor zwoele zomeravonden met de mooiste films op groot scherm, strandstoelen, warme dekentjes, kampvuur en cocktails! Ook dit jaar kun je weer een strandstoel aanschuiven voor de mooiste films.

Amsterdamse openluchtbioscoop

Op een reusachtig scherm zijn nationale en internationale speelfilms, documentaires, korte films en animaties te zien, die (nog) niet in Nederland in de bioscoop hebben gedraaid. Het geheim van het succes van Pluk de Nacht zijn de initiatiefnemers: een groep vrienden met een grote liefde voor film. Uit diverse filmfestivals selecteren zij de pareltjes die niet in Nederland zijn uitgebracht of slechts een klein publiek hebben bereikt.

Vanuit je luie strandstoel

Op het Stenen Hoofd stadsstrand (op een steenworp van Centraal Station) bekijk je de films met een geweldig uitzicht op het IJ.  Het festivalterrein is voor de avondfilms geopend vanaf 19:00 uur. In het weekend (en bij warm weer) mogelijk wat eerder, houd de social kanalen in de gaten. De films starten om 21.00 uur.

3 x Pluk de Nacht Mini

Ook in 2023 is er weer een Pluk Mini met drie middagen/avonden voor kinderen groot en klein van stuk. Op vrijdagavond vanaf 19:00 uur is het tijd voor de wat grotere kinderen (9+) en hun vrienden om te genieten van hun filmavond en op zaterdagavond staat Pluk klaar voor de 12 plussers.

Bekijk de Pluk de Nacht site voor meer informatie en voor het reserveren van je ticket. Het entree tarief is voor de huur van je strandstoel, de film én een lekker drankje! Ook is het betaald reserveren van een stoel niet verplicht om van een film te komen genieten: je mag naar wens een ander plekje pakken op het terrein en meegenieten. 

Het AFK ondersteunt Pluk de Nacht met een vierjarige subsidie.

Datum: 23-08-2023 t/m 02-09-2023
Locatie: Het Stenen Hoofd
Meer informatie: https://plukdenacht.nl/filmprogramma/