Project B.

14 juli 2017

TOEKOMSTLAND - PROJECT B. DE IMPACT VAN MIJN AANWEZIGHEID

Er staat iets in de brand, volgens de krant, of was het meer smeulen?

Natuurlijk, er zijn wat dingen misgegaan. Als mensen iets als echt ervaren, zijn de gevolgen daarvan ook echt. Er waren ook misverstanden, gekleurde blikken die niet werden bevraagd, er werd druk uitgeoefend en opgejaagd. Maar wij leven in wat het concept van de toekomst werd genoemd. ‘En wij willen hier niet weg’.

In Project B. horen we verschillende versies van het verhaal over ‘de Banne(lieue)’ Met muziek van MASSIH. en Dirty Sprite Gang. Deze voorstelling is geregisseerd door Anouke de Groot en ontstaan in de context van het wijkmakersprogramma.

Anouke de Groot: "In mijn werk wil ik ingaan op de macht die mensen hebben op de omgeving waarin ze leven. En het beeld dat mensen daavan hebben; hoe beinvloed je je omgeving? Hebben we meer of minder macht dan we denken? En hoe worden wij zelf steeds door onze omgeving beïnvloed in de keuzes die we maken."

Regie: Anouke de Groot, tekst: Roeland Hofman, spel: Elsa May Averill, Rianne Meboer, muzikanten: Massih Hutak, Dirty Sprite Gang, vormgeving: Calle de Hoog, dramaturgie: Arthur Kneepkens, productie: Lisa Corsten, geluidscompositie: Abel Kroon