Refresh Amsterdam: Sense of Place

28 maart 2021

Refresh Amsterdam is een samenwerkingsproject over stadscultuur met werk van hedendaagse makers, te zien in het Amsterdam Museum én op diverse locaties in de stad. Het thema van deze eerste editie is ‘Sense of Place’. Dit is een tweejaarlijkse manifestatie rond Amsterdamse stadscultuur met werk van hedendaagse makers. In de tentoonstelling in het Amsterdam Museum zijn werken van meer dan vijfentwintig kunstenaars(-collectieven) uit verschillende disciplines te zien, elk met een eigen perspectief op de stad en haar grote sociale en culturele diversiteit.

‘Sense of Place’ gaat over mensen en hun perceptie van een plaats. Steden zoals Amsterdam zijn constant in beweging. De cultuur van de buurt, de kwaliteit van de leefomgeving en processen zoals migratie, gentrificatie en de impact van het koloniale verleden, hebben invloed op hoe mensen zich verhouden tot een plaats en of zij zich er kunnen thuisvoelen. Refresh Amsterdam vertrekt vanuit het besef dat stadscultuur bestaat uit de ervaringen van mensen met allerlei achtergronden, netwerken en tradities die constant in beweging zijn.

Datum: 11-12-2020 tot 28-03-2020
Locatie: Amsterdam Museum
Meer informatie en toegangskaarten: https://www.amsterdammuseum.nl/tentoonstellingen/refresh-amsterdamhttps://www.amsterdammuseum.nl/tentoonstellingen/refresh-amsterdam