Reprise SNIKHEET

Foto: Marlise Steeman
Foto: Marlise Steeman
4 februari 2023 — 13 februari 2023

"Sommige voorstellingen moet je gewoon gezien hebben. Theatermaakster Saskia Huybrechtse overstijgt zichzelf met deze theatrale bewonersavond over de energietransitie. Met lokale Noordse verhalen, ongelijkheid, hoognodig onderhoud van woningcorporatie woningen en de toekomst van onze planeet. Urgenter dan ooit!" (Esther Lagendijk, Stadsdeelbestuurder bij Stadsdeel Amsterdam-Noord)

Wegens groot succes spelen we SNIKHEET weer op 4, 7, 8, 10, 11 en 13 februari 2023 in ‘t Zonnehuis in Amsterdam Noord. De kaartverkoop is gestart!

SNIKHEET is een inspraakavond voor bewoners over van 'het gas afgaan' en de energiearmoede in Amsterdam Noord. En hoe de energietransitie de Noordbewoners verdeelt. Mensen met een kleine beurs kunnen de energierekening nu al niet betalen, dus hoe moet dat dan straks? Daartegenover staan vooruitstrevende bewoners die de plannen niet groen genoeg vinden en voor wie het allemaal veel te langzaam gaat.

Op een inspraakavond komen al die verschillende Noordelingen bij elkaar. Dat levert een stevige, maar ook een hilarische clash op tussen bevlogen klimaatactivisten en opgewonden dwarsliggers, vleeseters en veganisten, goedbedoelende beleidsmakers en wantrouwende burgers. Het wordt een hete avond vol pittige standpunten, woeste meningen en slimme ideeën. Maar ook met rauwe levensverhalen die zorgen voor verbroedering.

Lees hier een artikel in Het Parool over SNIKHEET.

Het AFK ondersteunt SNIKHEET met een projectsubsidie. 

Datum: 04-02-2023 t/m 13-02-2023
Locatie: 't Zonnehuis (Noord)
Meer informatie en kaartverkoop: https://parelsvoordezwijnen.com/agenda/