Ronit Porat: Sophiornithidae

23 november 2017

Ter gelegenheid van de Coalitie Transhistoriciteit met Castrum Peregrini, De Oude Kerk en de Reinwardt Academie presenteert Museum Van Loon een expositie van de Israëlische kunstenaar Ronit Porat (1975).

Porat deed dit jaar onderzoek naar de archieven van het huis. Hier vond zij veel exotische vogels, gebruikt ter decoratie van kledingaccessoires. Door gebruik te maken van deze vogels – Sophiornithidae – onderzoekt zij (exotische) vreemdheid en of historische en persoonlijke narratieven visueel naast elkaar kunnen bestaan. De expositie bestaat uit installaties en fotografie waarin archiefmateriaal verwerkt werd.

Ronit Porat

De Israëlische kunstenares Ronit Porat behaalde haar bachelor in fotografie en digitale media aan het Hadassah College in Jeruzalem. Daarna behaalde ze een master in beeldende kunst aan de Chelsea School of Art and Design in Londen. In haar installaties combineert Porat fotografie met archiefstukken en biografische teksten. Ze onderzoekt periodes en gebieden aan de hand van tastbare dingen die zijn overgebleven of achtergelaten.

23 november 2017 - maandag, 8 januari 2018
​Museum Van Loon