Sabar Challenge 2018: muziek en dans uit Senegal

13 mei 2018

In Senegal is de dans-en muziekvorm Sabar overal aanwezig. Op elke straathoek en bij elk evenement worden de sabardrums bespeeld en is jong en oud vrij om te komen dansen.

Sabar kenmerkt zich door de hoge intensiteit van de bewegingen en de dialoog tussen percussionist en danser. Traditionele ritmes en passen worden doorgegeven van generatie op generatie en tegelijkertijd worden er elke dag ritmes en nieuwe passen aan het repertoire toegevoegd. Dit maakt dat de eeuwenoude West-Afrikaanse Sabar anno 2018 over de hele wereld furore maakt en steeds meer dansers infecteert met het sabarvirus.

Vandaag halen we de Senegalese straathoeken naar Amsterdam met de Sabar Challenge. De bekendste dansers, en percussionisten uit Senegal laten zien wat ze in huis hebben en verschillende Europese dansgroepen komen samen voor een dansbattle. Ook presenteren dansers van de AHK en jong talent uit Zuid-Oost hun afro-geïnspireerde werk. De dans wordt afgewisseld met muziek en uiteraard is het publiek uitgenodigd om mee te doen.

Zondag 13 mei, 15:00 / Locatie: Podium Mozaïek

Voor meer informatie klikt u op de volgende link: podiummozaiek