Sanja Marusic

8 september 2017

Fotograaf Sanja Marusic ontvouwt van 9 september t/m 8 oktober haar wonderlijk surrealistische universum in Melkweg Expo. Experiment en vernieuwing zijn haar drijfveren en esthetiek het doel. Op haar reizen zoekt ze bijzondere landschappen op die ze manipuleert en waarin ze een personage plaatst. Ze ontwerpt zelf kostuums, sculpturen en decorstukken die ze aan de scène toevoegt tot het lijkt alsof je op een andere planeet bent beland. 

Met haar allereerste solo expo neemt Sanja een nieuwe stap als autonoom fotograaf. Door ruimtelijke installaties te ontwikkelen voegt ze een extra dimensie toe aan haar werk. Enkele terugkerende elementen en vormen uit haar foto’s nemen een fysieke plek in de tentoonstellingsruimte in. De werelden uit haar beelden dringen de exporuimte binnen en laten de bezoeker toe om door het surrealistisch overweldigend universum van Sanja te wandelen. Sanja laat de bezoeker reflecteren over hoe de mens zich in een digitale omgeving tot kunst en tot elkaar verhoudt en hoe je deze ervaring weer fysiek kunt maken.

Sanja Marusic studeerde in 2013 af aan de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten in Den Haag. Sindsdien is ze voortdurend bezig zichzelf te ontwikkelen als autonoom kunstenaar door te experimenteren, te vernieuwen maar vooral door veel te reizen en steeds nieuw beelden te schieten. Sanja experimenteert in haar werk met verschillende manieren om het beeld en de werkelijkheid te manipuleren. Ze ontwerpt zelf kostuums, sculpturen en decorstukken die ze aan de scene toevoegt tot ze deze helemaal eigen heeft gemaakt. Zelfs in de nabewerking is haar creatief signatuur goed zichtbaar. Ze schildert over foto’s, verscheurt de beelden en fotografeert ze opnieuw.

Opening van de expositie is op vrijdag 8 september om 19:00 uur
Daarna is de tentoonstelling van woensdag t/m zondag te bezoeken van 12:00 t/m 21:00.