SOL

Foto: Alwin Poiana
Foto: Alwin Poiana
8 december 2023

SOL: internationale première van uniek live immersief project van stersaxofonist Ben Wendel, in samenwerking met visuele artiest Ruben van Leer.

Ben Wendel heeft samen met regisseur Ruben van Leer een ambitieus multidisciplinair project samengesteld, genaamd SOL (Sound of Light). Met de expertise van audiovisueel kunstenaar Wes Broersen, choreograaf Lukáš Timulak en met scenografie van Tiemen Rapati heeft het team een “immersieve improv-machine” gebouwd, waarin Wendel en danser Alice Godfrey onderzoeken hoe wij interacteren met ons lichaam, natuur, herinnering en trauma. De kern van SOL bestaat uit speciaal ontworpen technologie waarbij muziek, geluid, licht en beweging in real-time met elkaar verbonden zijn. Een interactie tussen solo-saxofoon, dans, video en een web aan lasers. Het team werkte eerder samen met o.a. The Black Eyed Peas, Coldplay, Massive Attack, Nederlands Dans Theater en United Visual Artists.

SOL is een productie van Truth.io en Ben Wendel, tot stand gekomen met steun van het Stimuleringsfonds Creatieve Industrie en het Amsterdams Fonds voor de Kunst. Gemaakt in het BIMHUIS in Amsterdam als onderdeel BIMHUIS Productions – REFLEX 2023 commissie toegekend aan Ben Wendel, met steun van Ammodo.

Ben Wendel compositie & saxofoon, Ruben van Leer regie, Alice Godfrey dans, Lukáš Timulak choreografie, Tiemen Rapati scenografie, Wes Broersen audiovisueel ontwerp, Bastiaan Grisèl software, Annemarije van Harten kostuumontwerp

Het AFK ondersteunt SOL met een projectsubsidie.

Datum: 08-12-2023
Locatie: Bimhuis
Meer informatie: https://www.bimhuis.nl/agenda/ben-wendel-2/